Amnesty in Albanese gevangenissen

In Albanie zijn voorbereidingen aan de gang om zo’n 400 gevangenen amnesty te verlenen. Wie komt er wel en wie komt er niet voor in aanmerking; dit brengt natuurlijk grote onrust onder de gevangenen.Print

In deze tijd van voorbereiding op Kerst is een vergelijk snel gemaakt met de Grote Amnesty die ons wordt geboden door onze Hemelse Vader. En dan valt op dat de amnesty van de regering maar een beperkte impact heeft. Vorig jaar is er amnesty verleend aan 14 minderjarige gevangenen, waarvan er nu opnieuw 10 gevangenen zitten. Zo gaat het vaak, mensen wensen of eisen zelfs hun rechten, maar in de praktijk is het moeilijk om daar dan een goed gevolg aan te geven.

Onze doelstelling voor de komende jaren is om in elke gevangenis een groep actieve gelovigen te helpen vormen, die voor elkaar zorgen, elkaar helpen en elkaar ondersteunen in het begrijpen van de Almachtige Vader die door Zijn Zoon ons vergeving schenkt en een nieuwe start biedt;
Hemelse Amnesty met eeuwige impact!

We hopen van harte dat iedere gevangene die Amnesty krijgt zal beseffen dat hij/zij een nieuwe kans krijgt, en die goed gebruikt. Wij doen ons best om hen daarbij te helpen.
Met uw hulp kunnen we dit blijven doen, hartelijk dank!

Hieronder het Albanese nieuws-item over de Amnesty en wie hiervoor in aanmerking komt.

http://lajmifundit.al/2016/11/amnistia-kosove/

 

Meer nieuws

iedereen mag het weten

Afgelopen weekend was bijzonder, wel 5 mensen uit onze programma’s hebben zich laten dopen!
Het wordt des te meer bijzonder als je weet dat een aantal van deze jonge mensen een leven van armoede, huiselijk geweld en sociale isolatie achter de rug hebben.

Gur Gur Behet Mure

Een sympathieke actie voor het welzijn van kinderen van gevangen.

Nieuwsbrief #62 Wilma en Fred

Het is nooit rustig, en gelukkig gaat t bijna altijd – vooruit!
Klik hier of op de foto voor het hele verhaal!