2 Dagen voor Kerst werd Sokol Flamuraj, lokale voorganger van een kerk en onze gevangenis dominee, nog na 10 uur ’s avonds door de politie van zijn bed gelicht. Hij moest meekomen op verdenking dat hij een bom bij een gezin had afgegeven.

Die middag had hij verschillende kinderen een kerst cadeau gebracht, namens hun vader die in de gevangenis zit. Deze gevangenen hebben ons gevraagd om een cadeau met Kerst naar hun kinderen te brengen. Hiervoor vragen wij weer vrijwilligers door het hela land om een cadeau voor deze kinderen te kopen namens de vader of moeder. Sokol is ook een van de vrijwillige medewerkers aan dit project. Bij het laatste gezin nam een meisje het cadeau enthousiast in ontvangst, maar, opende het nog niet. Ze wilde wachten tot haar opa er bij zou zijn. Alleen reageerde opa heel anders dan verwacht!

Opa hoorde dat de vader van het meisje een cadeau had laten bezorgen, en reageerde alert, door het pakje op te pakken en buiten het huis in een betonnen bak te gooien. Hij riep: ‘Jouw vader kan helemaal geen pakjes versturen, het is een BOM’. De politie werd gebeld, de buurt werd afgezet en de bom-opruimdienst uit de grote stad werd opgetrommeld.

Terwijl iedereen op veilige afstand wachtte tot de juiste experts aangekomen waren en voorbereidingen troffen om ‘de bom’ tot ontploffing te brengen, meende 1 van de familie te herinneren dat het onze collega Sokol was, die het pakje had gebracht. Met loeiende sirenes werd hij opgehaald, meekomen!
Daarna was het probleem snel opgelost, en kreeg het meisje alsnog haar cadeau van haar vader uit de gevangenis. Zelden zal een cadeau zoveel aandacht hebben gekregen!Angel Tree – Kerst cadeau ‘slaat in als bom’
Print Friendly, PDF & Email

Eén gedachte over “Angel Tree – Kerst cadeau ‘slaat in als bom’

  • 10 februari 2016 om 12:34
    Permalink

    Populair gezegd: Goed bezig! Heel veel respect voor jullie belangrijke werk! Wens: Zegen en Groei voor jullie activiteiten voor minder bedeelden! Daar worden veel mensen ‘Rijker en blijer’ van!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.