Met alle geweld

Esther schrijft regelmatig op haar blog ‘Dedikim’

Huiselijk geweld is zo gangbaar in veel delen van Albanië dat je het bijna een gewoonte zou noemen. In de gevangenissen zitten veel mannen voor dhuna ne familje vast, tot hun eigen grote verontwaardiging. Ze voelen zich slachtoffer van de kwaadaardigheid van hun vrouwen die ze aangegeven hebben bij de politie. Zodra ze vrijkomen en er weer alcohol in het spel is, gaat het meestal op oude voet verder. Een van de mannen had zijn vrouw gedreigd: “Als ik nog een keer vast kom te zitten, is het voor moord”.

Als team van ShKBSh hebben we ons gebogen over het thema huiselijk geweld. We hebben met andere organisaties gesproken, met gemeentelijke afdelingen ‘Sociaal Werk’, en hebben een protocol geschreven over wat te doen als één van de collega’s een situatie van geweld in huis tegenkomt. We willen namelijk met alle geweld doen wat we kunnen.

Bovenstaande tekst komt van onze Directing Manager Eshter Klaassen. Zij schrijft met regelmaat op haar weblog Dedikim

Naast de slachtoffers gaan staan
De medewerkers van Shkbsh Gevangenenzorg Albanië komen in hun werk vaak huiselijk geweld tegen. We hebben besloten niet meer weg te kijken, maar waar mogelijk stelling te nemen tegen deze hardnekkige vorm van misbruik en wangedrag. In eerste instantie betekent dat dat we naast de slachtoffers willen staan. Het is om gek van te worden hoe moeilijk dat in deze cultuur nog is.
Onze hulp moet dan ook gezien worden als kleine vorderingen binnen deze indringende problematiek. Maar stap voor stap máken we vorderingen. En vinden we partners, die nog beter zijn toegerust om slachtoffers op te vangen. Samen maken we het verschil.

Als je het belangrijk vindt om ons nieuws te volgen, kun je je hiernaast inschrijven voor onze nieuwsberichten.
Als je ons financieel wilt helpen kan dat via deze link Misschien is het tijd om maandelijkse donateur te worden.

Meer nieuws

iedereen mag het weten

Afgelopen weekend was bijzonder, wel 5 mensen uit onze programma’s hebben zich laten dopen!
Het wordt des te meer bijzonder als je weet dat een aantal van deze jonge mensen een leven van armoede, huiselijk geweld en sociale isolatie achter de rug hebben.

Gur Gur Behet Mure

Een sympathieke actie voor het welzijn van kinderen van gevangen.

Nieuwsbrief #62 Wilma en Fred

Het is nooit rustig, en gelukkig gaat t bijna altijd – vooruit!
Klik hier of op de foto voor het hele verhaal!